-
Accesări: 3726
Link web
Palatul Copiilor Buzau
Se spune ca vârsta unui copac se masoara prin numarul cercurilor concentrice; în acelasi mod, vârsta culturala a unui popor se masoara prin numarul operelor de arta, iar vârsta Palatului Copiilor se masoara prin generatiile de dascali care si-au adus obolul de viata, dezlegând zagazurile imaginatiei si fanteziei generatiilor de copii, care ,acum, cu nostalgia acelor timpuri isi aduc la rândul lor copiii, pentru a se descoperi si învata de la noua generatie de profesori. Dintre directorii care s-au succedat la conducere amintim pe d-nii Dinu, Preda, Maros, Stoicescu, Bodea, Stoica, Ionita, Pâslaru, Mihai, Scurtu, Popescu, Bucur, Chirita, Andronache, Negoita.
Activitatile si facilitatile oferite de Palatul Copiilor generatiilor de copii ce au frecventat institutia noastra au contribuit, alaturi de scoala, la formarea deprinderilor, la modelarea caracterelor si au avut un rol important în identificarea si valorificarea disponibilitatilor creative ale copiilor, contribuind adesea decisiv la trasarea unor directii de realizare profesionala si umana a acestora.
Actiunile organizate în Palatul Copiilor Buzau ne-au pus în contact cu foarte multe cluburi si palate din tara precum si cu organizatiile similare din peste 10 tari. Palmaresul înregistrat în acesti ani de existenta este concretizat în sute de premii si medalii obtinute la concursuri si festivaluri nationale si internationale, în capacitatea de organizare a unor actiuni proprii, de interes national si international.
Sunt încorporate în aceste premii si rezultate, stradaniile, priceperea, pasiunea si daruirea tuturor dascalilor care au activat si activeaza în aceasta institutie.
-
Accesări: 3631
Link web
Palatul Copiilor Constanta

Palatul Copiilor Constanta contribuie alaturi de scoala si familie la formarea si afirmarea personalitatii individuale si creative a copiilor, in spiritul pacii, demnitatii, tolerantei, libertatii si solidaritatii prevazute de Carta Natiunilor Unite.
In cei 54 de ani de existenta, Palatul Copiilor a reprezentat institutia in care s-au desfasurat activitati instructiv-educative specifice, in afara cursurilor scolare. Copiii au posibilitatea sa aprofundeze cunostintele dobandite in scoala, sa le completeze, sa isi dezvolte aptitudinile, potrivit vocatiei si optiunii lor.
Prin programele educative pe care le ofera, Palatul Copiilor Constanta organizeaza petrecerea timpului liber al copiilor. La aceste activitati copiii prescolari si elevii, pot participa, indiferent de sex, nationalitate sau religie, corespunzator aptitudinilor sau preferintelor.
Participarea copiilor la cercuri se finalizeaza prin participarea la manifestarile inscrise in Calendarul Activitatilor Educative Extrascolare elaborat de Ministerul Educatiei si Cercetarii si de federatiile de specialitate.
-
Accesări: 3044
Link web
Palatul Copiilor Cluj

- locul tău de petrecere a timpului liber - este situat in centrul municipiului Cluj-Napoca, având filiale în cartierul Marasti, precum și în zonele de munte, în comunele Baisoara şi Caps-Valea Ierii.
Suntem o instituţie direct subordonată Ministerului Educatiei Naţionale şi ne adresăm copiilor şi elevilor din învăţământul preuniversitar, cu vârste cuprinse între 5 şi 18 ani, oferindu-le acestora locul şi îndrumarea de specialitate pentru ca ei să-şi poată valorifica pasiunile extracuriculare prin activităţi culturale, muzical-artistice, arte plastice, tehnic-aplicative şi sportive.
-
Accesări: 3351
Link web
Palatul Copiilor Arad

Alternativa pentru timpul liber al copiilor si tinerilor intre 5 si 18 ani
Palatul Copiilor Arad este soluţia inteligentă pentru petrecerea timpului liber al copiilor şi adolescenţilor între 5 şi 18 ani.
Cu o tradiţie de peste 50 de ani de la înfiinţare, cu profesori experimentaţi si pasionaţi, cele 28 de cercuri din diverse domenii de interes sunt astfel gândite încât să suscite interesul oricărui tânăr.
Pentru că noi, la Palatul Copiilor , ştim cum sunt copiii zilelor noastre: curioşi, inteligenţi, veseli, creativi.
De aceea ştim ce trebuie să le oferim:
- locul unde să-şi pună în evidenţă inteligenţa, creativitatea, curiozitatea
- momentele care să îi pună în valoare
- recompensele care să-i motiveze
La Palatul Copiilor Arad copiii şi tinerii sunt puşi în valoare, apreciaţi cum se cuvine şi premiaţi pe măsura eforturilor şi rezultatelor obţinute.
Finanţarea procesului educaţional este asigurată de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării, prin I.S.J. Arad şi prin resurse extrabugetare.
Locul ideal de dezvoltare personală, Palatul Copiilor Arad vă aşteaptă cu o ofertă de nerefuzat: cursuri gratuite cultural-artistice, sportive şi tehnico-aplicative.
-
Accesări: 3120
Link web
Palatul Copiilor Bacau

Palatul Copiilor din Bacău este locul perfect pentru dezvoltarea personalităţii elevilor într-o ambianţă caldă, deschisă şi prietenoasă. Aici aptitudinile, abilităţile, curiozitatea şi creativitatea sunt aripi pentru zborul copiilor care deprind astfel obişnuinţa de a gândi şi de a crede motivat în frumuseţea propriilor vise. Toţi cei care vin aici au o pasiune, sunt animaţi de dorinţa de a realiza ceva, ei recreează astfel o realitate în care se regăsesc iubitorii de frumos. Cercurile de pictură, handbal, dans, judo, design vestimentar, limbi străine, educaţie rutieră, teatru, educaţia mediului, jurnalism, muzică sunt tot atâtea spaţii magice de manifestare a creativităţii şi originalităţii copiilor.
Această instituţie este într-adevăr un "palat al copiilor", al visurilor, idealurilor, speranţelor şi experienţelor, un palat unde se şlefuiesc talente până ce acestea ajung diamante, un loc ideal unde se plămădesc Oameni.
-
Accesări: 2835
Link web
Palatul Copiilor Deva

Scopul activităţii Palatului Copiilor este de a promova învăţământul opţional în care voi, elevii, veniţi să vă regăsiţi înclinaţiile spre un anumit domeniu de activitate şi eventual talentele, care ulterior vor duce la orientarea voastră profesională. Prin orele de cerc dezvoltăm diverse tipuri de inteligenţe şi formăm deprinderi aplicative precum şi abilităţi de viaţă.
Palatul Copiilor este un loc unde elevul vine din plăcere, pentru a-şi perfecţiona o îndemânare sau pentru a acumula cunoştinţe, în alt ritm şi în alt mod decât la şcoală. Desfăşurarea acestor activităţi în în timpul liber al elevilor, dar pe bază de program, a devenit un bun prilej de odihnă activă, care se realizează prin alternarea activităţii şcolare, cu activitatea de cerc, la alegere. În cerc există în acelaşi timp o îmbinare sui generis între activitatea şcolară, joc şi muncă în adevăratul sens al cuvântului.
Suntem aici pentru a ne ocupa de miile de copii ai Devei, pentru a completa în felul nostru efortul colegilor din şcoli.
Descoperim modalităţile de a instrui elevii în domenii diversificate: arta dansului modern şi popular, pictură şi ceramică, sculptură în lemn, tainele informaticii, arta fotografiei, culturi şi civilizaţii străine, ineditul în construcţiile electronice, abilitatea de a construi şi mânui aero şi navomodele iar paleta poate continua.
Capacitatea şi dăruirea cu care ne ocupăm de micii sau mai marii noştri vizitatori se poate dovedi prin acei elevi care se înscriu ani la rând la cercurile existente; e o dovadă că munca a dat roade şi că ei au considerat-o utilă. Utilă şi folositoare, după cum folositor a fost şi timpul lor petrecut printre noi.
-
Accesări: 2772
Link web
Palatul Copiilor Focsani
Palatul Copiilor, este situat in centrul Municipiului Focșani, județul Vrancea, destinat elevilor din învățământul preuniversitar, loc ideal pentru dezvoltarea și fructificarea pasiunilor.
-
Accesări: 3172
Link web
Palatul Copiilor si elevilor Galati

Instituţie de învăţământ în care se desfăşoară activităţi instructive-educative, cercuri cultural-artistice, tehnico-ştinţifice, tehnico-aplicative şi sportive-turistice, specifice, în afara cursurilor şcolare prin care se aprofundeaza şi se completează cunoştiinţe, se dezvoltă aptitudini potrivit vocaţiei şi opţiunilor copiilor, se organizeaza petrecerea timpului liber prin programme educative.
-
Accesări: 2919
Link web
Palatul Copiilor Targu-Jiu

Prin funcţia lor, aceste instituţii în cadrul cercurilor cu multiplele lor direcţii de activitate: tehnică, culturală, artistică, sportivă, se urmăreşte folosirea în mod plăcut şi util a unei părţi din timpul liber al elevilor, contribuind în acelaşi timp la depistarea aptitudinilor şi talentelor elevilor care vor fi dezvoltate armonios printr-o activitate de educaţie atentă si perseverentă.
Întregul proces de instruire din cadrul acestor instituţii vizează formarea unor caractere viguroase, dezvoltarea gustului pentru frumos, a gândirii tehnice a elevilor, formarea şi dezvoltarea aptitudinilor şi deprinderilor pentru activităţi practice si de ce nu, orientarea profesională a copiilor.
-
Accesări: 4728
Link web
Palatul Copiilor Iasi

Palatul Copiilor este o instituţie de învăţământ în care se desfăşoară activităţi instructiv-educative, specifice, în afara cursurilor şcolare prin care se aprofundează şi se completează cunoştinţe, se dezvoltă aptitudini potrivit vocaţiei şi opţiunilor copiilor, se organizează petrecerea timpului liber prin programe educative. La activităţi pot participa în mod gratuit şi la libera alegere, copii preşcolari şi elevi din ciclul primar, gimnazial, profesional, liceal şi din casele de copii, fără deosebire de naţionalitate, sex şi religie, corespunzător intereselor, aptitudinilor şi preferinţelor lor.
-
Accesări: 3649
Link web
Palatul Copiilor si Elevilor din Oradea

-
Accesări: 2812
Link web
Palatul Copiilor Ploiesti

Palatul Copiilor din Ploiesti este unul dintre spatiile libere ale orasului, un teritoriu de eliberare interioara, de eliberare spirituala. In actiunile sale nu se implica numai copiii sau profesorii, actiunile acestea te atrag si te transforma intr-o parte esentiala a sa : spectatorul.
Totul este spectacol. De la vraja unui Pentium pana la rasul grotesc, viu sau fals al unui actor totul se face din spectacol.
In anul 2000 Palatul Copiilor Ploiesti a atins o varsta "tanara", 50 de ani. In cei 50 de ani pe aici au trecu sute de mii de copii. Ei au trecut, el a ramas.
PACO Ploiesti prin cercurile sale, cuprinde copii din Ploiesti si alte localitati din judetul Prahova si judete invecinate.
Copiii ce frecventeaza cercurile vin in timpul lor liber orientati de aspiratiile lor, de dorinta de a invata altceva decat in orele de scoala.
Activitatea se desfasoara in cercuri grupate in doua comisii: tehnico-stiintifica si cultural- artistica-sportiva.
Pe langa activitati de cerc copiii participa la concursuri, festivaluri, expozitii, concerte, schimburi interculturale, turnee artistice in tara si strainatate, programe educative.
Viata copiilor la Palat este "o joaca", o relatie de prietenie cu alti copii, cu profesorii ce-i indruma, cu lumea intreaga prin accesul la Internet.
-
Accesări: 3544
Link web
Palatul Copiilor Ramnicu Valcea

Pitoreşti şi pline de farmec, aşa se dezvăluie plaiurile vâlcene călătorului abia sosit în acest ţinut binecuvântat de Dumnezeu cu munţi şi ape, păduri şi izvoare, dealuri şi văi de o neasemuită frumuseţe.
Valea Oltului, străjuită de vechile mânăstiri, anticele castre romane şi renumitele staţiuni balneo-climaterice, este de departe cea mai spectaculoasă şi mai atractivă, rivalizând prin minunăţia peisajului cu cele mai încântătoare locuri din Europa.
Spaţiu de interferenţe social-istorice şi spirituale ce au reuşit să câştige unitate şi armonie într-o arie geografică, ea însăşi foarte diversă, coborând de la munte la şes prin blânde coline, Vâlcea a reuşit să-şi păstreze intactă zestrea de spiritualitate creştin-ortodoxă, de tradiţii, arte şi mesteşuguri, în toată complexitatea şi splendoarea lor.
Palatul Copiilor şi Elevilor din Râmnicu Vâlcea ocupă în peisajul educativ al Municipiului un loc important prin varietatea posibilităţilor de organizare şi petrecere a timpului liber de către elevi. Sute de copii se întâlnesc zilnic aici într-o ambianţă efervescentă, atractivă, specifică vârstei lor. Sunt apreciate şi căutate activităţile cu caracter ştiinţific şi tehnico-aplicativ, cultural-artistic şi sportiv-turistic unde prind aripi măiestria, curiozitatea şi cutezanţa, spiritul novator, unde capătă formă visuri şi idei.
-
Accesări: 3801
Link web
Palatul Copiilor Sibiu

-
Accesări: 2608
Link web
Palatul Copiilor Targoviste

Existenţa îndelungată a acestei instituţii i-a permis să se afirme pe plan local, naţional şi internaţional.
Rezultatele obţinute la festivaluri, expoziţii concursuri, sunt marturii care exprimă pasiunea copiilor care au trecut prin cercurile de elevi, pentru a da sens talentului şi fanteziei lor.
Remarcabile sunt contactele şi schimburile de experienţă cu instituţiile similare pe plan naţional şi internaţional, întâlnirile cu elevii şi profesorii din Thailanda, Grecia, Japonia, Republica Moldova, Franţa, Rusia, Italia, Luxemburg, Togo –Africa.
-
Accesări: 3028
Link web
Palatul Copiilor Timisoara

Palatul Copiilor este o instituţie de tip extraşcolar în care copiii pot să-şi cultive un talent, să-şi dezvolte o pasiune, sau pur şi simplu să îşi petreacă timpul liber într-un mod plăcut şi util. Aşa cum spune şi numele instituţiei noastre, Palatul este un spaţiu în care copiii sunt personaje principale. Activităţile propuse în cadrul cercurilor artistice, tehnice şi sportive au ca obiectiv principal cultivarea creativităţii celor mici şi atingerea performanţelor în domeniile care îi pasionează. Spre deosebire de şcoală însă, Palatul este un loc în care graniţa dintre bancă şi catedră nu există, iar notele sunt înlocuite cu diplome şi aplauze. Cu siguranţă, fiecare copil îşi poate găsi un cerc pe placul sufletului său (din cele peste 40 de cercuri existente) şi va rămâne ataşat mulţi ani de grupă şi de profesorul coordonator.
-
Accesări: 2928
Link web
Palatul Copiilor Vaslui

Instituţie de învãţãmânt şi educaţie extraşcolarã în peisajul şcolar vasluian, este Palatul Copiilor (la început Casa Pionierilor, apoi Clubul Elevilor). A luat fiinţã la 1 decembrie 1956, funcţionând tot timpul în actualul edificiu care este Palatul Mavrocordat, monument istoric şi de arhitecturã (ridicat în a doua parte a secolului al XIX-lea), fãcând parte din patrimoniul cultural naţional. S-a dorit ca cea mai frumoasã clãdire din oraş (având cândva în faţã un parc cu pomi fructiferi şi arbori ornamentali) sã fie pusã la dispoziţia copiilor. Aici, de peste patru decenii, în timpul liber, vin cei mai talentaţi copii, care îşi cultivã şi dezvoltã aptitudinile muzicale, artistice, coregrafice, tehnice, îşi trãiesc din plin candoarea şi exuberanţa vârstei, îşi manifestã cu farmecul lor imprevizibil pasiunea, fantezia creatoare, talentele. Este un fel de “Dumbravã minunatã”a copiilor talentaţi şi isteţi, care sunt transfiguraţi de virtuţile artei, de cãldura emoţiei, a sentimentelor, a trãirii succesului şi afirmãrii personalitãţii.
Dacã, la început, clubul vasluian a avut doar şase cercuri, prin ani numãrul acestora a crescut mereu, ajungând astãzi la 17, cu Filiala din Negresti. Anual, frecventeazã aceste cercuri peste 2.000 de elevi. Şi putem spune, cã, poate, nicãieri, nici chiar în orele de clasã din şcoli, talentele şi pasiunea unor copii înzestraţi pentru artã şi ingeniozitate tehnico-aplicativã nu se manifestã, nu se relevã în toatã plenitudinea lor ca la Palatul Copiilor Vaslui.