prof. Carmen Blanaru

Badmintonul, sport olimpic cu o vechime de peste 200 de ani, practicat pe toate continentele globului, cu numeroase competiții de anvergura, solicită copiilor calitățile motrice, agerimea, reflexele și inteligența . În cei peste 20 de ani de când badmintonul se practică la Palatul Național al Copiilor, acest joc a devenit deja un edificiu unde se formează viitorii campioni.
Secția, având rezultate deosebite la nivel național și internațional, peste 30 de campioni naționali la diferite categorii de vârstă și sex, 17 titluri balcanice, campioni în competiții internaționale de anvergura și vicecampioni în competițiile europene, badmintonul are și o acțiune formativă în construcția tinerilor elevi. Astfel, influența favorabilă a jocului de badminton asupra sistemului nervos al elevilor se explică prin caracterul trofic al frecvenței impulsurilor senzitive care pornesc spre scoarța cerebrală de la numeroasele lovituri asupra mingii de badminton cu racheta și a deplasării rapide în teren, acestea asigurând o excitabilitate optimă în zonele cerebrale implicate în dirijarea și controlul mișcărilor, cu rol stimulator asupra proceselor psihice. Nu întâmplător, badmintonul este considerat al treilea sport din lume ca număr de jucatori practicanți. În Danemarca de exemplu aproximativ al cincilea locuitor este legitimat oficial la badminton.
Fiind un joc inclus în programa școlară, cu numeroase competiții la nivel școlar, național și internațional prin calendarul competițional al Federației Române de Badminton așteptăm cu plăcere prezența copiilor la P.N.C. pentru practicarea acestui sport complex.

 

BLĂNARU CARMEN