Despre noi

      Fondată în anul 1976, trupa AS are în componenţă copii cu vârste între 4-12 ani şi obiectiv principal de activitate promovarea dansului folcloric şi modern în rândul copiilor. Repertoriul ansamblului cuprinde: dansuri moderne, show-dance, jazz, dansuri de caracter, contemporan, folclor si zumba;

     Trupa este laureată a mai multor festivaluri şi concursuri naţionale şi internaţionale desfăşurate  în:   India,  S.U.A,  Anglia,  Olanda,   Spania,  Italia,  Franţa,  Turcia,  Grecia, Bulgaria etc., cele mai recente premii obţinute fiind:

-  Trofeul de platina pentru coregrafie la Festivalul Internaţional “Ursuleţul de Aur” – Baia Mare – Ediţia 2019, Trofeul de argint si Premiul I la Balkan Championship of Folklore “Euro Folk - Jiva voda 2019”, Premiul I - sectiunea dans popular si Premiul I - sectiunea dans modern – Concursul Lebada de Cristal 2019, Premiul I – Festivalul Naţional de folclor “Mladiţe româneşti” – Intorsura Buzăului, Locul I – Diploma de Excelenta – Festivalul National „Sunt cetatean European si ma implic”, Trofeul PROPATRIA – Festivalul Internaţional de tinere talente – Roma, Italia – 2017; “Marele Premiu” la Concursul Internaţional “SLAVSYA, OTECHESTVO!” – Moscova, Rusia – 2016; Trofeul de platina pentru coregrafie la Festivalul Internaţional “Ursuleţul de Aur” – Baia Mare – Ediţia 2018, Trofeul de platina pentru coregrafie la Festivalul International “Delfinul de Aur” – editia 2017; Trofeul de aur pentru coregrafie la Festivalul International “Delfinul de Aur”– ediţiile 2016, 2015, 2014, 2013; Locurile I si II, Premiul de Excelenta la  Campionatul  European  de Folclor de la Veliko Tarnovo;  Premiul de Excelenta la Festivalul International de Folclor pentru Copii si Tineret–Gaziemir-Izmir, ediţiile 2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012, 2011, 2010;  ESDU  Dance  Star  2013, Dance World Cup Romanian Qualifier 2013, Carpathian Star 2012, etc.;

     Participări la evenimente, precum: Festivitatea de Premiere Scoala Europeana - Palatul Parlamentului, Clubul Diplomatilor „Petrecerea Asiguratorilor”,  Zilele Bucurestiului la Palatul Mogosoaia, Castane 2018 – Baia Mare, Spectacol “Vin acasa  de Craciun” – 2018 - Teatrul  din Cluj Napoca; Spectacol Anul Nou Chinezesc – Ateneul Roman – 2018, Spectacol  -  Opera Naţională Română din Cluj, Spectacole cu Teatrul Muzical Ambasadorii, Spectacol Teatru Stela Popescu – “Competiţia Şlagărelor 2017”, Festivalul Internațional „Folclorul copiilor”, organizat de Teatrul STELA POPESCU (TSP) împreună cu Asociația Europeană a Festivalurilor de Folclor — EAFF (partener UNESCO) – 2017; IFLC „Colours of the World”- 2016, Gala Culturală Română-Turcă – ediţiile 2016-2012,  la numeroase spectacole caritabile - Gala Caritabila AFA – Cluj, Balul Caritabil al Femeilor de Afaceri AFA - Cluj, emisiuni de televiziune în scopul strângerii de fonduri pentru sinistraţi, evenimente organizate de diferite Ambasade acreditate în Romania (Brazilia, India, Turcia, S.U.A), proiecte desfăşurate sub egida instituţiilor de stat (M.E.N., M.A.E., M.A.I., P.M.B., ARCUB);

     Finalistă  a  concursului  televizat  „Romania Dansează”  - Antena  1, Trupa AS este singura trupă de copii din România ajunsă în marea finală a acestui concurs.  Participari la emisiuni TV: Galele Antena Stars Amabasad”Or, „Prietenii de la 11” Antena 1, Trustul TV si de Presa „Adevarul”- „Atelier Meniul Centenarului”  ProTV – Vorbeste lumea, Filmari TVR pentru 1 decembrie, Gala Miniansamblurilor folclorice – PROTV – La Maruta,  Filmare PROTV – “La Maruta” – Ed. Speciala de Paste, Antena 1 - Neata cu Razvan si Dani, Antena ! – Prietenii de la 11, Filmare TVR – 1 iunie, Spectacol Ziua Copilului – “O vedeta populara” TVR, Antena STARS “Rai Da’ Buni”.

 

Evenimente

 

Trupa AS in direct la TVR de Revelion

In data de 31 decembrie, in noaptea de revelion, Trupa AS a fost invitata sa participe la spectacolul de Revelion al Televiziunii Nationale a Romaniei.

Impreuna cu copii din corul Allegretto coregrafii nostri au creat un show de exceptie in care muzica si dansul se regasesc pentru a incanta publicul telespectator. Sunt sase ilustratii speciale prin care copii din Trupa de performanta AS au aratat ca sunt adevarati profesionisti in dans.

Intregul spectacol a fost transmis in direct la TVR1 si TVRInternational in noaptea de revelion.
Trupa AS ureaza tuturor membrilor din ansamblu, spectatorilor, admiratorilor si nu in ultimul rand parintilor "La multi ani pentru 2011"

 Turneu de o saptamana la Istambul pentru trupa "DAnsAS"

Incepand din data de 19 aprilie timp de o saptamana Trupa de performanta AS a fost in turneu in Turcia la Istambul. Copii din trupa au fost invitati de delegatia turca cu ocazia zilei copilului care se sarbatoreste in aceasta tara pe 23 aprilie. Invitatia a fost facuta de Primaria orasului Istambul . Trupa AS a evoluat alaturi de formatii de dans pentru copii din 9 de tari ale lumii plus copii din tara gazda. Pentru acest festival au fost alese doua dansuri populare "Calusul' si "Sucitoarele" .

Evolutia dansatoarelor din Trupa de DansAS a fost apreciata de spectatorii prezenti in numar foarte mare, cat si de oficialitatile invitate la festival. Spectacolul a fost difuzat de televiziunea nationala a Turciei. Atractia festivalului a fost trupa de calusari cu care la sfarsit personalitatile prezente au tinut sa se fotografieze. Invitatia a fost reinoita si pentru anul viitor de catre organizatorul acestui eveniment care a fost foarte incantat de prezenta delegatiei romane.

Presa indiana: http://netindian.in/news/2009/12/18/0004483/romanian-treats-indian-platter

10 ilustratii sustinute de Trupa AS la Festivalul International de interpretare pentru copii "Delfinul de Aur" editia a VII a. 

Toate cele 10 dansuri sunt coregrafii in totalitate noi, create in lunile mai si iunie 2009. Melodiile care au beneficiat de coregrafie din partea Trupei As sunt: Internet Kids; Vis de tigan; Seara de seara; Mami; Scufy cea moderna; Parfum de iubire; Vis de vedeta; Zambeste iar!; Danseaza twist si nu in ultimul rand melodia festivalului 
Concursul s-a desfasurat la Navodari in tabara de vara in perioada 1 - 5 iulie 2009. Au fost prezenti peste 50 de interpreti in concurs. Din cele 10 ilustratii sustinute 2 au ajuns in finala concursului. Presedintele juriului, dl. Horia Moculescu, a fost impresionat de creatiile coregrafice si de evolutia dansatoarelor, iar doamna Doina Bentu directorul festivalului a multumit membrilor Trupei As reinnoind invitatia si pentru anul viitor.

De 1 iunie 2009 DansAS invitata la TVR in spectacolul UNICEF

De ziua copilului Trupa de DansAS a fost invitata sa participe la spectacolul oferit de UNICEF in colaborare cu TVR1 si TVRi Aceasta gala a fost prezentata de Andreea Marin, ambasador UNICEF al bunavointei, si Dan Bitman.Spectacolul s-a bucurat de prezenta presedintelui Romaniei Traian Basescu , a primului ministru Emil Boc, a celor mai importante personalitati ale vietii politice, economice si artistice din Romania. Fondurile stranse vor fi directionate catre copii ce nu isi pot permite sa mearga la scoala. DansAs a prezentat in acest spectacol un moment artistic pregatit de maestrul coregraf Aura Ghica. "Calusul" dans popular ramanesc a fost sustinut de cei mai tineri membri ai Trupei AS.

DansAS a fost o saptamana in Turcia

Primaria Gaziemir din Izmir a invitat trupa de DansAS sa sustina o serie de spectacole cu ocazia zilei copilului ce se sarbatoreste in Turcia pe 23 aprilie. Astfel in dimineata zilei de 18 aprilie 33 de copii si cele doua profesoare ale ansamblului si-au luat la revedere de la parinti si au plecat pentru o saptamana catre orasul Izmir din Turcia. Festivalul international "COCUK SENLIGI" se afla la a-XII-a editie si are in fiecare an invitati din mai multe tari. In acest an au participat 9 tari iar DansAs a reprezentat Romania. Delegatia romana a fost insotita de Televiziunea Nationala si de un Inspector de la Ministerul Invatamantului si Cercetarii. Organizatorii turci s-au intrecut pe sine oferind copiilor romani un program aproape in fiecare zi. Astfel intreaga delegatie a fost invitata intr-o excursie la orasul antic Efes, la casa fecioarei Maria, intr-o alta zi a fost organizat un picnik cu toate tarile participante si nu in ultimul rand o receptie cu ocazia careia toti membrii delegatei au primit medalii aniversare de la Primarul orasului.
In cele doua spectacole DansAs a sutinut o suita de dansuri ardeleneti si Calusul. Evolutia trupei a impresionat audienta motiv pentru care organizatorii au reinnoit invitatia si pentru anul viitor.

DansAS invitata sa participe la Festivalul de interpretare "Contrapunct"

Desfasurat la sala mare de spectacole a Palatului National al Copiilor din Bucuresti, festivalul a avut loc in zilele de 17 - 19 octombrie 2008. Trupa de DansAS a fost invitata sa asigure ilustratia pentru patru melodii din concurs. Coregrafiile au fost create de Maestrul Coregraf AURA GHICA si Assitent Coregraf Madalina Teodorescu. De asemenea unul din evenimente a fost prezenta pentru prima data pe scena a celei mai mici dansatoare din istoria Trupei AS. La varsta de numai 2 ani si o luna, Ilinca Teodorescu si-a facut debutul scenic cu melodia "Terorista nr 1". Din cele patru ilustratii prezentate doua au intrat in gala de premiere. De un mare succes la public s-a bucurat cunoscuta melodie "New York, New York", evolutia dansatoarelor si coregrafia a fost apreciata de toti membrii juriului si de organizatorii festivalului.

DansAS a participat la Festivalul International "Delfinul de aur" editia 2008

In perioada 8 iulie - 13 iulie 2008 s-a desfasurat Festivalul Interational de Interpretare "Delfinul de Aur" – Editia a-8-a, Navodari 2008. DansAs a creat si a asigurat coregrafia pentru 9 cantece prezente in concurs. De asemenea maestrul coregraf Aura Ghica alaturi de Madalina Teodorescu au conceput coregrafia imnului festivalului. Festivitatea de premiere a fost transmisa pe posturile de televiziune TVR2 si B1TV. Directorul festivalului, doamna Doina Bentu, a fost impresionata de evolutia Trupei de DansAS spunand ca foarte rar intalnesti dansatori atat de talentati la o varsta atat de frageda.

 Recital DansAS la TVR in spectacolul UNICEF

Sambata 10 mai 2008 Trupa de DansAS a fost invitata sa participe la spectacolul oferit de UNICEF in colaborare cu TVR1. Aceasta gala a fost prezentata de Andreea Marin, ambasador UNICEF al bunavointei si s-a bucurat de prezenta presedintelui Romaniei Traian Basescu , a primului ministru Calin Popescu Tariceanu a celor mai importante personalitati ale vietii politice, economice si artistice din Romania. Fondurile stranse vor fi directionate catre maternitatile din tara. 
DansAs a prezentat in acest spectacol doua momente artistice pregatite special pentru acest eveniment de maestrul coregraf Aura Ghica. Primul aparitie a fost un dans modern iar cea dea doua, la cererea realizatorilor din televiziunea a fost "Calusul". Ambele ilustratii au avut mare succes, evolutia Trupei DansAS fiind apreciata de cei prezenti la acest evemniment.

Trupa AS in direct la TVR si TVR International de 1 decembrie

Televiziunea Romana a organizat un spectacol de amploare in data de 1 decembrie. Acest maraton artistic a fost transmis in direct si s-a numit " Romania din suflete". Printre artistii invitati au fost: Andra, Nico, Maria Ciobanu, Gheorghe Turda, Leontina Vaduva, Damian Draghici, Madalin Voicu si multi altii. Trupa As a fost invitata sa sustina un dans latino-american. "Buburuzele", cum le-a numit prezentatoarea emisiunii, au impresionat atat spectatorii din platou cat si telespectatorii. Doamna Liana Sandulescu, realizatoarea spectacolului, a apreciat profesionalismul si coregrafia ilustratiei prezentate.

 Trupa AS in turneu la Budapesta

In perioada 26 - 30 noiembrie 2007 Trupa As a fost invitata sa participe la un spectacol de exceptie montat in Budapesta de catre doamna Beatrice Rancea. Alaturi de balerinii Teatrului de Opereta, Trupa As a fost prezenta in spectacol cu un moment special de folclor; o suita de dansuri ardenelesti si calusul. 
Spectacolul s-a numit "Imagine Romania"si a fost organizat sub inaltul patronaj al Guvernului Romaniei, al Institutului Cultural Roman si al Teatrului National de Opereta "Ion Dacian" 
Membrii Ansamblului As au avut un succes neasteptat, mai ales cu ultimul dans, calusul. Doanma Ambasador Ireny Comaroschi a coplesit cu felicitari tinerele dansatoare. La eveniment au fost prezenti majoritatea ambasadorilor ce au misiune in Ungaria, personalul ambasadei Romaniei si nu in ultimul rand Printul Radu de Hohenzollern-Veringen.

6 ilustratii sustinute de Trupa AS la festivalul national de interpretare pentru copii "Contrapunct". Toate cele sase dansuri sunt coregrafii in totalitate noi, create in cursul lunii octombrie 2007
Melodiile care au beneficiat de coregrafie din partea Trupei As: Cabaret; In pasi de step; Adevarul; Mami; My Number One si The Bare Necessities.
Festivalul s-a desfasurat la Palatul National al Copiilor din Bucuresti in datele de 9 10 si 11 noiembrie 2007. In seara de gala Trupa As a fost invitata sa prezinte un dans latino-american. Din cele 6 ilustratii sustinute 4 au ajuns in finala concursului. Trofeul a fost castigat de melodia "Cabaret" care de asemenea a beneficiat de coregrafie din partea micilor dansatoare. Presedintele juriului, dl. Horia Moculescu, a fost impresionat de creatiile coregrafice si de evolutia Trupei AS.

In perioada  9 iulie - 16 iulie 2007 s-a desfasurat Festivalul National de Interpretare "Delfinul de Aur" – Editia a-7-a, Navodari 2007. Trupa AS a fost invitata pentru a asigura coregrafia  a 12 cantece prezente in concurs. De asemenea  maestrul  coregraf  Aura Ghica a conceput coregrafia imnului festivalului.  Festivitatea de premiere a fost transmisa pe postul de televiziune TVR 2 in cadrul emisiunii „Atentie se canta!”.  Directorul festivalului, doamna Doina Bentu, a apreciat evolutia Trupei de dans modern AS spunand ca: "rar intalnesti o trupa de copii care sa se comporte pe scena ca niste adevarati dansatori profesionisti"

 In zilele de 25, 26 si 27 mai 2007 "Trupa AS" a fost invitata la Festivalul Inghetatei si Ciocolatei, desfasurat  la World Trade Center. In fiecare din cele trei zile, pe scena amenajata in incinta Shopping Center-ului, membrii "Trupei AS" au oferit publicului prezent patru genuri de dans diferite. Acestea sunt: jazz, samba, merengue si dans de caracter. Ca urmare a succesului avut, companiile care expuneau la acest targ, prin reprezentatii lor,  au oferit micilor dansatori  multe dulciuri si alte produse expuse.

 In data de 27 mai 2007, in sala de spectacole a Ministerului de Interne, s-a desfasurat Festivalul  Coregrafic  "Milenium".  In fiecare an, la acest festival participa formatii pregatite la cele sase Cluburi  ale Copiilor de sector ale Capitalei. Si la aceasta a 7-a editie, "Trupa AS" a obtinut locul I.

 In data de 13 mai 2007, "Trupa AS" a participat la Festivalul - Concurs de Coregrafie "Generatia Mileniului  III". Acest festival national a fost organizat de Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti in colaborare cu Ministerul Educatiei si Cercetarii.  Au fost prezentate peste 80 de dansuri  sustinute de formatii atat din Bucuresti cat si din alte judete al tarii.  Pentru acest concurs "Trupa AS" a pregatit un dans specific latino-american, o melodie cantata de formatia Banda Eva. Singurii  dansatori  care au primit din partea juriului numai note de zece au fost membrii trupei noastre.  In acest fel am obtinut locul I, aplauzele publicului si admiratia celorlalti coregrafi.

 La sfarsitul lunii martie 2007, ambasada  Braziliei a organizat un bal de caritate in sala de receptii a Hotelului  "Howard Johnson" la care a fost invitata si "Trupa AS". Alaturi de nume sonore  ale showbizz-ului  romanesc,  trupa noastra a sustinut un dans traditional latino-american, samba. Invitatii prezenti la aceasta serata au apreciat  atat coregrafia, costumele specifice stilului samba si interpretarea micutelor dansatoare.

  In data de 17 februarie 2007, Televiziunea Romana, sub inaltul patronaj al Organizatiei UNICEF, a oferit telespectatorilor din Romania, o seara speciala care a avut cel mai mare rating TV inregistrat in aceasta prima jumatate  a anului 2007. Prezentatoarea  acestei emisiuni a fost Andreea Marin,  ambasadoare UNICEF in Romania. Alaturi de aceasta au fost prezenti: Presedintele Romaniei, Primul Ministru, ambasadori,personalitati politice si culturale din Romania.  La invitatia Televiziunii Romane, "Trupa AS" a oferit  un moment artistic de exceptie, printr-un dans modern foarte ritmat si colorat.  Realizatorul acestui spectacol, doamna Liana Sandulescu, a apreciat "Trupa AS" ca fiind cel mai vesel si dinamic  moment al serii, contand foarte mult in reusita intregului spectacol.

 

Galerie foto

Galerie video

 

Asociatia DansAS

Telefon/Fax: 021 345 33 36
Telefon Mobil: 0727 277 262

Persoane de contact:
Mona Teodorescu si Aura Ghica

e-mail: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.
web: www.DansAS.ro

Pentru donatii si sponsorizari
Banca: BRD - Groupe Societe Generale
Sucursala: Theodor Pallady
Cont: RO83 BRDE441 SV094 6518 4410

Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.