.

Despre noi

PREZENTARE

  

Cercul de ceramica din cadrul Palatului National al Copiilor, se adreseaza celor interesati de exprimarea prin intermediul tehnicilor si materialelor specifice acestei discipline. Transferul - din cadrul bidimensional al desenului si picturii, catre cel tridimensional , al volumelor - se realizeaza atat cu ajutorul elementelor de limbaj plastic caracteristice, cat si prin varietatea materialelor utilizate , pornind de la suport (argila , gresie, faianta, portelan)  si incheind cu diversitatea paletarului cromatic ( oxizi, pigmenti, glazuri, lustere).          

Subiectele sunt foarte variate si se realizeaza in concordanta cu varsta copiilor, deoarece tehnica modelajului este accesibila oricarei varste. Aceasta stimuleaza creativitatea, solicita calitatile fizice si intelectuale si si satisface nevoia de exprimare libera a imaginatiei  prescolarilor si scolarilor mici.

 

- Cursul este structurat pe grupe de varste si competente, incepand de la varsta de 5 ani.

- Instrumentarul este asigurat de atelierul de ceramica, materialele se procura in functie de necesitati. 

- Obiectele trec prin procesul de ardere (in cuptoarele din dotare) fapt ce le confera durabilitate si o finalitate estetica.

- Lucrarile finale obtinute in urma arderii si decorarii sunt insusite de catre copii, cu exceptia celor care participa la diferite concursuri, expozitii si competitii.


 

Galerie Foto

Contact

Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.

Prof. Bianca Boeroiu

sala 64