Despre noi

Diploma aniversara YO3KPA - PALATUL NATIONAL AL COPIILOR

www.yp3a.com

  • In perioada crizei Coronavirus, la clubul de Radiocomunicatii de la Palatul National al Copiilor facem pe skype intreceri online de RUFZ si Morse Runner

 

 

 

Cercul de Radiocomunicații este cercul la care copii de toate varstele se pot iniția in tainele comunicațiilor radio pentru amatori, pot invăța telegrafie, pot deveni ei inșiși radioamatori. Radioamatorismul este o pasiune dar și un sport in care oameni de toate varstele, din toate colțurile lumii, comunică in telefonie (vorbind la microfon), in telegrafie (folosind codul Morse) sau in moduri digitale (prin care se pot transmite prin radio text si imagini).

Cercul nostru, care foloseste indicativul YO3KPA, are o vechime de aproximativ 70 de ani, fiind primul cerc de profil inființat in Romania in anul 1950. In decursul existentei sale, aici s-au pregatit mii de copii care astazi sunt specialisti in electronica sau comunicatii radio. O mare parte dintre ei se află imprăștiați in toată lumea și ne reprezintă cu cinste.

Rezultatele foarte bune obținute de-a lungul timpului in concursuri interne și internationale ne-au făcut cunoscuți in toată lumea. La concursurile romanești am castigat zeci de medalii si am castigat chiar 5 ani la rand Campionatul Internațional al Romaniei sau toate cele 3 campionate intr-unul dintre ani. La acestea se adaugă zeci de locuri 1 si 2 la diverse concursuri interne. In ceea ce priveste concursurile internationale, rezultatele obtinute sunt spectaculoase: locul 1 la Campionatul International al Italiei, locul 1 la Campionatul International al Germaniei, locul 1 la IOTA (Islands on the Air) – organizat de Marea Britanie, locurile 2,3,4 si 6 in lume la CQWPX, CQWW (World Wide) si ARRL, concursuri organizate de SUA,la care participa mii de concurenti din toata lumea.

In anul precedent, multi copii cu varste cuprinse intre 7 si 18 ani au inceput sa invete alfabetul morse, apoi cei mai pasionati si bine pregatiti au inceput să invețe și regulamente, reguli de trafic radio, protecția muncii pentru a obține licența in urma unui examen susținut la Autoritatea Naționala pentru Administrare și Reglementare in Comunicații. In acest fel au dreptul să foloseasca statii de emisie-receptie in unde scurte și ultrascurte. Copiii care vor, se legitimează și la Federația Romană de Radioamatorism din cadrul Ministerului Tineretului și Sportului

 

Galerie foto

 

Contact

0722.1722.94    DINCA DANIEL FLORIN

Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.