Prof. Ileana Dumitrache

Email  Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.

Cercul de muzică ușoară vocală și instrumentală ADAGIETTO și-a început activitatea în anul 2016, în sala de clasă numărul  241 și  cuprinde copii cu vârste între 11 – 18 ani. Acest cerc este format din soliști vocali de muzică ușoară, grup vocal și muzică acustică.

Stilurile abordate sunt diversificate, repertoriul incluzând piese în genul: pop, rock, blues, clasic – instrumentale, dubstep, dance, etno.

Repertoriul muzical vocal și instrumental este format din hit-uri românești și internaționale, respectiv: Mihaela Runceanu, Oana Sîrbu, Mădălina Manole, Nico, Queen, Michael Jakson, ABBA, Rihanna, Adelle, etc.

music-note-transparent-background-24

Din 2016 până în prezent elevii acestui cerc au demonstrat prin participările lor în cadrul a numeroase proiecte și concursuri muzicale, că talentul, plăcerea și o pregătire susținută sunt atribute definitorii în atingerea obiectivelor propuse.

Exemple de proiecte muzicale și concursuri: „Adagio Generation – Old vs. New”, „De la clasic la modern prin popular și rock”, ”Kids City, „Lolly Map” „Cultură și creație artistică în anul Marii Uniri”, „November Muzic Fest”, „Toamna baladelor”, „Mere și folk”, „Star de 5*****”, „Gala star melody”, „Premiile music factory” – Trofeul Televiziunii Române și Marele Trofeu In Memoriam, „Music, my love”, „Armonii de iarnă”, „Magia Crăciunului”, „Flori de gheață”.

Obiective:

  • preluarea unui copil iubitor de muzică în categoria de – începător - și dezvoltarea acestuia până la nivelul de performanță;
  • promovarea și încurajarea elevilor talentati în domeniul muzical;
  • susținerea elevilor în diferite concursuri naționale și internaționale;
  •  facilitarea accesului elevilor la consumul de creație muzicală de calitate prin: publicitate, spectacole, promovări în mass – media, emisiuni TV, radio, competiții;
  • creșterea nivelului de performanță a elevilor prin implementarea unui curriculum centrat pe dezvolatarea competențelor și prin participarea la diferite acțiuni culturale – artistice;
  •  promovarea muzicii care are o acțiune benefică și directă asupra dezvoltării psihice, fizice, socială, a personalității elevilor.
  • Apropierea elevilor de adevărata cultură muzicală, aceștia putând face diferența singuri, la un moment dat dintre o muzică de calitate și una „rudimentară”

Întotdeauna MUZICA a avut o acțiune educativă, exercitând o puternică influență asupra conștiinței și sensibilității, dezvoltând și consolidând calitățile umane, fiind considerată un factor al echilibrării și îmbogățirii personalității.

vera.jpgalina.jpgalexandra.jpg33343061_1928827413828470_2255414522586071040_o.jpg47577161_2214870391890836_7574676392776826880_n.jpg