Un copil care vrea să facă sport ar trebui să înceapă cu atletismul, pentru că acesta te învață să alergi, să sari și să arunci – caracteristici ale majorității sporturilor.

atletism 2                                                                             atletism 1                        

Cercul de atletism al Palatului Național al Copiilor din București este reprezentat de:

  • doamna prof. Ivan Madalina 
  • domnul profesor Popovici Miomir

Atletismul este un sport care s-ar putea potrivi tuturor copiilor. În plus, poate fi practicat încă de la cele mai mici vârste, iar acest lucru favorizează o mai bună exersare a grupelor musculare implicate în acest sport, ceea ce oferă rezistență organismului. În categoria atletismului intra o serie de probe: alergari, sărituri și aruncări sau probe combinate.

Sa muncesti zi de zi cu tine, pentru a realiza marea performanta,si, nu de putine ori, sa reprezinti tara in competitiile internationale- iata esenta activitatii echipei de atletism a Palatului National al Copiilor.

Varietatea probelor din atletism oferă copiilor înscriși la cercul nostru posibilitatea să-și valorifice aptitudinile fizice și psihice încercând cât mai multe dintre acestea într-un mediu plin de bună dispoziție și colaborare.

Prin alergările lungi, sprint, sărituri sau aruncări lăsăm copiii să se bucure de specificul fiecăreia pentru ca mai departe, sub îndrumare de specialitate, să descoperim împreună proba în care se poate face performanță.

Încurajând selecția, călăuzindu-i prin etapele inițierii, consolidării și perfecționării tehnice au fost descoperiți în concursurile de atletism sportivi ajunși la performanțe internaționale.

Performanțele înregistrate, rolul benefic asupra sănătății, dar și contribuția la formarea și afirmarea personalității reprezintă esența activității echipei de atletism a Palatului Național al Copiilor.

atletism 3

              Prof. Madalina Ivan

         Telefon 0723863698

                                                     Prof. Popovici Miomir

                                                          Tel 0726231520