Despre noi

       

 

 Cercul “Dansuri populare”, are, ca şi Ansamblul ROMANASUL peste 50 de ani vechime. Obiectivele activităţii sunt diferenţiate pe categorii de vârstă şi grad de pregătire. Principalul scop este acela de a face cunoscute copiilor valorile inestimabile ale folclorului românesc, în particular, caracteristicile dansurilor şi jocurilor populare din toate zonele mari ale ţării. Din acest punct de vedere, Ansamblul “Românaşul” este singurul capabil sa aduca pe scenă folclor autentic din toate zonele ţării, cunoscut fiind faptul ca celelalte ansambluri de copii din ţară, chiar foarte bune, nu prezintă decât melodii şi jocuri specifice zonei folclorice din care provin.  In cei peste 50 de ani de activitate, Ansamblul “Românaşul” şi-a cucerit recunoaşterea atât pe plan intern ( laureat cu premiul I al multor concursuri pre şi post decembriste) cât şi internaţional, prin numeroasele turnee artistice întreprinse şi festivaluri la care a fost invitat : Italia, Grecia, Anglia, Turcia, Cehia , Slovacia, Franţa, Finlanda, Scotia. A fost invitat de asemenea sa participe la spectacole oficiale, la primiri de delegaţii străine, la spectacolul pentru Michael Jackson, la diverse activităţi culturale desfăşurate la Parlament şi Guvern. Tot ca o recunoaştere a valorii sale, ansamblul a fost invitat la diverse filmări şi transmisii în direct : Televiziunea Română, Tele 7abc, Antena 1, PRO TV.  Pentru acest an şcolar ne-am propus îmbunătăţirea repertoriului, prin introducerea unor dansuri din zone ce n-au mai fost abordate de mult timp, promovarea la nivelul ansamblului a noi talente şi, eventual ( în măsura posibilităţilor), participarea la un festival în străinătate. Pentru frecventarea cursurilor la cercul “Dansuri populare” sunt obligatorii urmatoarele condiţii :

-         stare fizică foarte bună ( fără deficienţe fizice sau boli cronice)

-         ritmică bună

-         coordonare

 Planificare activităţii de dansuri populare este structurată pe trei nivele de pregătire - începători, avansaţi şi performanţă, respectiv promovarea în ansamblu.

          Incepători - învăţarea elementelor din “Fondul coregrafic de bază”

                    Varsta minima pentru selectie este de 6 ani.

           Avansaţi   - învăţarea unor suite de dansuri mai uşoare, continuarea

                               asimilării a noi elemente de dans folcloric.

         Performanţă - introducerea elementelor clasice în “studiul la bară”

-         abordarea coregrafica a tuturor zonelor ţării

-         participarea la spectacole, concursuri, festivaluri 

 

Galerie foto

001_274.jpgclip_image002_copy.jpgclip_image002.jpg001_266.jpg001_150.jpgclip_image002_copy_copy.jpgParada.jpg001_252.jpgPicture_1301.jpg

    

 

 

Contact

În anul școlar 2022-2023

prof. Mihuț Andreea 

PNCB - sala 105, parter