Literatura are rolul de ridicare a nivelului de cultură al copiilor, încă de la cele mai fragede vârste, prin cunoaşterea a tot ceea ce a creat mai valoros omenirea în domeniul vieţii spirituale.
La cursurile de Cenaclu literar se vor avea în vedere: cultivarea interesului pentru lectură, formarea deprinderilor de interpretare, valorificarea legăturilor interdisciplinare, precum şi descoperirea, încurajarea şi afirmarea talentelor.
Participarea la un astfel de curs permite dezvoltarea competenţelor de comunicare, de redactare, de interpretare, de argumentare, oferindu-le astfel elevilor multiple posibilităţi de exprimare conform vârstei şi preocupărilor personale.
Acum aproape două sute de ani, îngrijorat de sărăcia producției literare interne, Ion Heliade – Rădulescu lansa îndemnul „Scrieți, băieți, numai scrieți!" .
Astăzi, noi vă îndemnăm nu să citiți orice, ci să citiți responsabil, dirijat, selectiv, astfel încât să vă descoperiți, căci "limpede nu vezi decât cu inima. Miezul lucrurilor nu poate fi văzut cu ochii".

 

BRAN COSMINA

 

 Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.