Despre noi

 

Pentru inscrieri si informatii accesati link-ul  https://www.facebook.com/OrientareSchiEcoturism/

 

ORIENTARE TURISTICA - descifrand tainele muntelui, marcand trasee dificil de strabatut si participand la concursuri intemationale, lotul de sportivi ai Palatului National al Copiilor se bucura de binemeritate aprecieri din partea federatiei de specialitate. Profesor:Renga Alexandru

Proiecte

Campionatul National Scolar de orientare sportiva adresat elevilor din scoli generale si licee pe care il organizez de 20 de ani s-a organizat si in acest an. In afara pregatirii la nivelul cercului a unui grup de copii am desfasurat faza pe mun.Bucuresti precum si faza nationala ce s-a organizat in 2 paduri din jud. Alba.Pentru buna desfasurare a fazei nationale m-am interesat si am procurat din fondurile ministerului, 36 de medalii, (12 de aur,12 de argint si 12 de bronz), 36 de tricouri precum si 36 de diplome. Am reusit sa obtin din partea Consiliului Judetean Alba o sponsorizare in valoare de 5000lei. In afara de participarea la cele doua zile de concurs, in a treia zi participantii, tineri in varsta de 10-16 ani(162 persoane) au vizitat orasul Alba Iulia si muzeul Unirii.

Proiectul Sarmisegetuza 2010, organizat sub forma de expeditie scolara in zona muntilor Parang, locatia Plaiurile Prigoane, avand ca obiectiv principal sprijinirea reintegrarii sociale a minorilor privati de libertate, cu participarea tinerilor aflati in detentie de la centrele de reeducare:Gaesti jud. Dambovita, Tg. Ocna jud. Bacau, Buzias jud. Timis precum si a unor echipaje de copii de la Palatul National al Copiilor, Fundatia Joyo, Clubul Copiilor Cugir, in total 105 participanti.In toata perioada desfasurarii expeditiei-12 zile-s-au desfasurat si activitati de utilitate sociala: marcaje turistice in zona varfului Surianu, si spre Sarmisegetuza, activitati de ecologie si activitati de intretinere intr-o pepiniera de puieti de brad. In fiecare zi toti copii au participat la activitati sportiv distractive si de divertisment.Au avut loc intalniri cu reprezentanti ai clerului(de la Manastirea Oasa) cu reprezentanti Salvamont care ne-au ajutat la realizarea marcajelor turistice cu reprezentant al Consiliului Alba, care ne-a vorbit despre insemnatatea diferitelor manifestari din acest judet legate de istoria tarii noastre.Detinutii minori au participat la un test de psihologie social, raspunzand la unele intrebari.Mentionam ca proiectul din anul acesta este la aopta editie desfasurat in colaborare cu administratia nationala a penitenciarelor si Fundatia Joyo. Mentionam ca in cursul fiecarui an scolar am organizat vizitew la aceste centre de reeducare unde formatii artistice de la Palatul National al Copiilor au prezentat spectacole.

Contact

 

Prof. Renga Alexandru

Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.

Tel. 0723 968181